sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Juustoton avokadopasta

                    Avokadopastan suosio räjähti käsistä, kun Gullichsen julkaisi reseptinsä.
                                            Avokadotkin loppuivat kaupoista. 
              Miten yksi resepti voi saada suomalaiset ryntäämään kauppaan ostamaan avokadoja? 

                           Itse en ole koskaan kokeillut avokadopastan "oikeaa versioita"
                                     vaan aina valmistanut oman mukaelmani siitä.
                          Oma versioni on täysin gluteeniton, maidoton ja vegaaninen 
                                      ja mielestäni myös hykerryttävän herkullinen.


                                     Miten siis valmistaa avokadopasta ilman juustoa,
                   kun juusto on yksinkertaisessa reseptissä pääroolissa heti avokadon jälkeen?

                                    Tässä tullaan taas vastaan oluthiivahiutaleisiin, 
                        josta kerroinkin teille jo kolmen munan munakas -postauksessa.
  
                    Lyhyenä kertauksena: oluthiivahiutaleet (englanniksi nutritional yeast)
           sisältävät runsaasti eri B-vitamiineja, jopa B12-vitskua ja niissä on juustoinen aromi. 
          Hiutaleet ovat oiva keino korvata juusto vegaaniruokavaliossa tai miksei muulloinkin!

                        Oma muunnelma on ehkä jopa hivenen simppelimpi valmistaa,
                                     koska kaksi juustoa korvataan yhdellä, hehee.
                   Voit myös valmistaa gluteenittoman pastan sijasta kesäkurpitsa-pastaa
      (siivuloit raakaa kesäkurpitsaa esim.kuorijalla tai siihen erikseen tarkoitetulla työvälineellä),
                                    jolloin viet reseptin ihan uudelle ulottuvuudelle.
        Anna kuitenkin kesäkurpitsapastan marinoitua kastikkeessa hetki, jotta se pehmenee hivenen.


                                                   Juustoton avokadopasta (4:lle)
                                                gluteeniton, maidoton, vegaaninen

                                                 ½ chiliä (siemenet poistettuna)
                                                    2 pientä valkosipulinkynttä
                                                                   1 lime
                                                        3 kypsää avokadoa
                                                           kalaharin suolaa
                                                            mustapippuria
                                                  loraus ekstraneitsytoliiviöljyä
                                                       kourallinen basilikaa
                                                   reilu 1 dl oluthiivahiutaleita
                      noin 500 g gluteenitonta pastaa (riisi-/soijapapu-/tattari-/kesäkurpitsapastaa..)

                             - Pilko valkosipulikynnet ja chili pienen pieneksi silpuksi kulhoon.
                                                  Purista limen mehu niiden päälle

                                                 - Halkaise avokadot (poista kivet)
                        Kuutioi avokadot kuorissaan ja kaiverra niiden sisukset lusikan avulla kulhoon
                      Hienonna basilika ja lisää se, kalaharin suola, pippuri, öljy ja oluthiivahiutaleet

                       - Sekoita yhteen ja maista. Lisää suolaa tai muita mausteita tarvittaessa

                             - Keitä pasta (varo ylikeittämistä) hyvin suolatussa vedessä.
                                          *Kesäkurpitsa pastaa ei tarvitse keittää!
                           
                              - Ota talteen about desi keitinvettä ja valuta pasta lävikössä.
                    Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeeseen, ja pyörittele pasta kastikkeen sekaan

            - Annostele pasta lautaselle ja koristele basilikalla ja ripauksella oluthiivahiutaleita, nauti!
  
                             *Resepti on muunnelma Hanna Gullichsenin avokadopastasta.


                                                          
                                                                     Not yet
                                                                    Not yet
                                                                    Not yet
                                                                    Not yet
                                                               EAT ME NOW  
                                                                  Too late.
                                                  
                                                                - Avocados
                                                        
                                                            Rakkaudella, Elli

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta! Ja kiva vinkki tuo juuston korvaaminen oluthiivahiutaleilla (en ollutkaan koskaan kuullut niistä!), täytyy pitää mielessä tuo tuote ja kokeilla joku kerta itsekin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja herkullista se onkin! :)

      Kannattaa ehdottomasti kokeilla noita hiutaleita niiden nimestä huolimatta, hehhe :D

      Poista
  2. Sun blogi on hyvä :-) Jään seurailemaan :)

    VastaaPoista